Bouw gezondheidscentrum Kernhem gestart!

vlag-gehesen-van-gezondheidcentrum-kernhem

De bouw van ons gezondheidscentrum in Kernhem is eindelijk gestart! Op 18 november jl. werd tijdens een informeel samenzijn op de bouwplaats symbolisch de vlag gehesen en vierden we de start van de bouw. Door enkele wijzigingen in de plannen van de wijk Kernhem heeft de start van de bouw iets langer geduurd, maar vanaf medio 2017 zullen wij de deuren van onze nieuwe locatie in het Medisch Centrum Kernhem openen. Naast onze verloskundigenpraktijk zullen er ook andere disciplines gevestigd zijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, tandarts, bewegingstherapeuten en een apotheek. In een afgescheiden deel van het pand opent kinderdagopvang Prins Vleermuis haar deuren.

Lees hieronder het artikel uit de EdeStad en bekijk het filmpje.

EDE In de Edese nieuwbouwwijk Kernhem is de bouw gestart van het gezondheidscentrum. Dat werd vrijdag gevierd met een informeel samenzijn op de bouwplaats. ,,Het wordt een aanwinst voor de wijk Kernhem”, vinden de betrokken partijen.

Een team van zorgverleners gaat samenwerken in het nieuwe gezondheidscentrum. Inwoners kunnen hier onder meer terecht voor een bezoekje aan de huisarts, fysiotherapeut en tandarts. Naast medische zorg kunnen inwoners ook terecht voor kinderopvang. In een afgescheiden deel van het pand opent kinderdagopvang Prins Vleermuis haar deuren. Alle ruimtes zijn inmiddels verhuurd en als alles volgens planning verloopt, gaan de deuren van het centrum medio 2017 open.

Zorgverleners en politiek zijn blij met de komst van Kernhem Medisch Centrum. ,,Heel erg fijn dat we met alle mensen die in de eerstelijnszorg werken, onder één dak zitten en samen kunnen werken, dat we voor de mensen in Kernhem de gezondheidszorg goed vorm kunnen geven”, aldus huisarts Nelleke van Eijsden.

Wethouder Marije Eleveld sluit zich daarbij aan. ,,Het heeft behoorlijk lang geduurd door wijzigingen van plannen in Kernhem, maar er komt hier zo een prachtig gezondheidscentrum waar alles te vinden is. En ik denk dat het voor de bewoners van Kernhem een heel waardevolle aanvulling is. Het centrum voldoet aan alle eisen van deze tijd en dat mocht ook wel eens nadat de zorgverleners zo lang in een noodgebouwtje hebben gezeten.”

            Aanmelden