Jantien Middelveen (Verloskundige)

Ik ben Jantien Middelveen. Een nuchtere verloskundige. Zelf thuis geboren in Bemmel en getrouwd met Rob.

Sinds ik 10 jaar oud was wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Mijn moeder was kraamverzorgster en op die manier kwam ik al jong door haar verhalen met geboortes in aanraking. Daardoor leerde ik al vroeg van alles over bevallingen en wilde ik steeds meer hierover weten.
Voor een spreekbeurt interviewde ik de verloskundige uit ons dorp, ik maakte verslagen over zwangerschappen, ik stemde mijn vakken erop af en ga zo maar door. Ik heb vaak aan mijn moeder gevraagd of ik niet een keer met een bevalling mee mocht, niet beseffend dat dat natuurlijk niet zomaar kon.

Mijn HAVO afgerond en ik was er klaar voor. Jammergenoeg werd ik maar liefst twee keer uitgeloot. Toen ben ik met de PABO gestart, al bleef verloskunde mij bezighouden. Gelukkig werd ik tijdens het afstuderen aan de Pabo wel ingeloot.

Ik zal mijn eerste bevalling nooit vergeten. Het raakte mij zo. Diezelfde dienst volgenden er nog twee bevallingen en pakte ik voor het eerst een baby aan. Onbeschrijflijk wat een mooi gevoel dat gaf. Na een pittige opleiding die nog volgde, studeerde ik in december 2010 af en kon ik sindsdien eindelijk doen wat ik altijd al wilde. Vrouwen en hun partners begeleiden bij een prachtig hoofdstuk uit hun leven. Zo verschillend, maar met hetzelfde doel.
Ze in hun eigen kracht laten staan is één van mijn doelen. De opleiding als hypnobirthing docent sluit hierbij goed aan en is heel leuk om naast mijn werk als verloskundige te doen!

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten. Wie weet tot ziens!

Jantien Middelveen
BIG registratienummer: 19913715903

 

Mijn collega verloskundigen

Roos

Noortje

Nathalie

Marijse

Direct inschrijven