Tineke de Backer (Verloskundige)

tineke

Beste (aanstaande) zwangere of moeder, partner of geinteresseerde, hierbij wil ik me aan je voorstellen: Ik ben Tineke De Backer, verloskundige en lactatiekundige IBCLC. In 1985 studeerde ik af als verpleegkundige in Gent (Belgie), in 1985 voor verloskundige in Kortrijk (B), in 1987 aan het Tropisch instituut in Antwerpen. Hierna heb ik een jaar in een regionaal ziekenhuis in Aalst gewerkt op de intensive care en de verloskamers, vervolgens in het Universitair Ziekenhuis te Gent op de kraam- en verlosafdeling. In 1990 ben ik omwille van mijn man, naar Nederland verhuisd. Nadat ik eerst in het ziekenhuis te Arnhem werkzaam was, ben ik een jaar aan de verloskundige academie in Amsterdam en Rotterdam gaan studeren om het Nederlandse systeem eigen te worden (1993-94). In 1994 ben ik als eerstelijns verloskundige gaan werken, aanvankelijk in de Betuwe, vanaf 1995 in deze praktijk. Sinds het voltooien van de echoscopie opleiding in 2005 maak ik echo’s in de praktijk. Sinds 2007 ben ik tevens lactatiekundige IBCLC (borstvoedingspecialist).

De zwangerschap luidt een wonderlijke, nieuwe levensfase in. Ik vind het bijzonder om bij deze fase betrokken te zijn en samen met jullie op weg te gaan naar de geboorte van jullie kindje. Ik wil mijn ervaring, kennis en kunde gebruiken om jullie daarbij zo goed mogelijk te begeleiden, alles in goede banen te leiden en jullie zoveel mogelijk volgens jullie wensen te begeleiden. Het doel is om er een zo mooi mogelijke belevenis van te maken.

Naast het houden van spreekuren, het begeleiden van bevallingen en kraambedden, ben ik lid van verschillende verloskundige werkgroepen,  ben ik mede-initiatiefneemster van het Borstvoedingcafe, van de campagne borstvoedingvriendelijkste gemeente in Ede (Voedingscentrum) en help ik namens de beroepsgroep KNOV mee met het opstellen van de richtlijn over borstvoeding bij TNO. Voor de zwangere, de borstvoedende moeder en haar partner schreef ik het informatieboekje ‘Borstvoeding’, dat ook wordt gebruikt door zorgverleners. Voor aanstaande ouders in onze praktijk geef ik de  borstvoedingcursus en ik school  kraamverzorgenden en verloskundigen.

Ik ben moeder van twee zonen Wikke en iepe en een dochter Linde. We zijn allen sportief en graag bezig met muziek.

Jaren geleden heb ik het certificaat voor natuurgids behaald. In mijn luttele vrije uren is de kans groot dat je me in het bos, op de hei of op de Hoge Veluwe tegenkomt, wandelend of fietsend.

Tot ziens!

 

Mijn collega's

Nathalie

Roos

Ellis

Direct inschrijven