Update coronamaatregelen per 13 augustus 2021

Ede, 13 augustus 2021

Beste cliënten,

Op dit moment volgen wij onderstaande maatregelen ten aanzien van preventie tegen verspreiding van het coronavirus binnen onze praktijk.

Waar mogelijk blijft het advies om 1,5 meter afstand te houden. Wanneer wij langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter afstand contact hebben zullen wij zelf als zorgverleners een mondmasker dragen. Voor cliënten is het niet meer noodzakelijk een eigen mondmasker te dragen. Mocht je dit zelf wel prettig vinden dan respecteren wij dit uiteraard.

Als je een afspraak hebt op onze praktijk voor een controle mag je twee personen uit je eigen huishouden meenemen, dit mogen ook kinderen zijn.
Wij hebben nog geen speelgoed in de wachtkamer staan. Neem gerust wat eigen speelgoed mee voor tijdens het consult.

Alle zwangerschapscontroles vinden gelukkig weer allemaal fysiek plaats op de praktijk. Mocht je het zelf prettig vinden om één of meerdere controles tussen een zwangerschapstermijn van 16 en 27 weken telefonisch af te spreken, dan is dit mogelijk. Geef dit dan graag aan tijdens het maken van je afspraak.

Bij de bevalling mogen er twee personen, naast de verloskundige en kraamverzorgster, aanwezig zijn.

Wanneer je een afspraak hebt op het spreekuur blijft het volgende belangrijk:
Bij klachten van koorts, verkoudheid, hoesten of benauwdheid blijf dan thuis, kom niet naar de praktijk voor je afspraak. Neem telefonisch contact met ons op, zodat we in overleg met jou kunnen bespreken wat er nodig is. Dit geldt ook wanneer één van je gezinsleden bovengenoemde klachten heeft. We adviseren je daarnaast een coronatest te laten verrichten.

Tot slot:
• Verzoeken wij je om niet te vroeg, maximaal vijf minuten van te voren, de praktijk binnen te komen. Zo voorkomen we een volle wachtkamer.
• Kom je te laat, dan zullen we een nieuwe afspraak moeten maken. Dit om uitloop en hiermee een te volle wachtkamer te voorkomen.
• Verwacht je extra tijd nodig te hebben voor je afspraak dan is dit uiteraard mogelijk. Wij verzoeken je dan ruim van tevoren met de assistente te bellen om dit in te plannen. Het kan zijn dat er een ander moment gezocht dient te worden of dat er op een ander moment een extra afspraak ingepland wordt.
• Bij binnenkomst op de praktijk graag (ook je partner of andere gezinsleden) de handen wassen bij kraantje in toilet in de wachtkamer.
• Houdt rekening met 1,5 meter afstand tot andere mensen in de wachtkamer, dit geldt ook voor je partner in de spreekkamer tot de verloskundige.

Hartelijke groet namens ons allen,
Verloskundigen van verloskundigenpraktijk EVA

            Aanmelden