Borstvoeding is de meest gezonde en natuurlijke voeding voor een pasgeboren baby. Het bevordert een gezonde groei en ontwikkeling, beschermt tegen infecties en ziektes en stimuleert die hechting tussen moeder en baby. Voor de meeste moeders en hun baby’s verloopt de borstvoedingsperiode zonder al te veel problemen. Soms kan het echter zijn dat er extra professionele begeleiding nodig is. Dan is het mogelijk een lactatiekundige in te schakelen.

Een lactatiekundige is iemand die gespecialiseerd is op het gebied van borstvoeding en je kan informeren over alle ins en outs op het gebied van borstvoeding. Zij kan je extra intensieve begeleiding en ondersteuning bieden bij alle uiteenlopende problemen met borstvoeding zoals: twijfel over het geven van borst- of kunstvoeding, een negatieve ervaring bij een vorige borstvoedingsperiode, pijn bij het voeden, onvoldoende melkproductie, overproductie, aanleg- en zuigproblemen, herhaalde borstontstekingen, borstweigeren of het afbouwen van borstvoeding. Ook bij specifieke problemen zoals voeden na een borstoperatie, voeden na een vroeggeboorte of medicatiegebruik bij borstvoeding kan een lactatiekundige je extra advies en begeleiding bieden.

Wanneer je behoefte hebt aan lactatiekundige advies hebben wij een samenwerking met Elina van Roekel, lactatiekundige IBCLC van praktijk Borstvoeding Ede. IBCLC staat voor International Board Certified Lactation Consultants. Een lactatiekundige IBCLC heeft het internationale examen behaald, georganiseerd door het IBCLE (International Board of Lactation Consultant Examinators), waardoor zij kwalitatief de beste lactatiekundige zorg kan verlenen. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen kun je eveneens meer informatie vinden over lactatiekundigen in onze regio.

Wanneer je specifieke vragen hebt over borstvoeding of graag specialistisch advies wilt kun je bij Elina een afspraak maken op haar spreekuur. Ook tijdens de kraamweek kan zij extra lactatiekundig advies geven.

Vergoeding
Wanneer je extra en/of intensieve begeleiding nodig hebt van een lactatiekundige zijn hier kosten aan verbonden. Veel zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig een consult bij de lactatiekundige. We adviseren je om bij je zorgverzekeraar te informeren als je wilt weten of de kosten voor jou ook vergoed worden.

            Aanmelden