Kraamtijd

Kraambedcontroles

In het kraambed komen wij een aantal keer bij je thuis op visite voor de kraambedcontroles. Deze kraamvisites worden gedaan door onze dienstdoende verloskundige. Omdat wij onze diensten niet kunnen plannen, komen we zonder afspraak bij jullie langs. De visites doen we over het algemeen tussen 09.00-13.00 uur of na 15.00 uur. Tussen 13.00-15.00 uur beschouwen wij als rusttijd voor moeder en kind. Wij geven altijd aan op welke dag we langskomen en mocht het door drukte tijdens een dienst niet lukken, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Tijdens de kraambedcontrole willen wij graag weten hoe het met jou gaat en hoe het met je kindje gaat, hoe de (borst)voeding loopt en hoe jij het ervaart. Ook doen wij, indien nodig, een aantal medische controles bij jou en je baby. Wij praten na over je bevalling, beantwoorden je vragen en geven je de informatie die je nodig hebt. De kraamverzorgende is de eerste week van de kraamtijd dagelijks bij jullie in huis om jou en je gezin te ondersteunen. Zij zal bekijken of alles normaal verloopt, indien dit niet het geval is, dan stelt zij ons op de hoogte. In de eerste week zijn wij als verloskundigen medisch verantwoordelijk. Bij vragen of problemen in de kraamtijd kan je onze dienstdoende verloskundige bellen.

Afsluiten van het kraambed

Na de eerste week sluiten wij, als alles goed gaat, de zorg af. Dat betekent dat de huisarts en het consultatiebureau de zorg voor jou en je baby van ons overnemen. Krijgt één van jullie koorts of is er sprake van ziekte, bel dan je huisarts. Voor specifieke verloskundige vragen mag je ons natuurlijk ook altijd nog bellen.

Kraambed na begeleiding in het ziekenhuis

Ben je tijdens de zwangerschap en bevalling begeleid door de gynaecoloog, dan kan je de kraambedcontroles door ons laten verrichten. Na de bevalling krijgen wij een overdracht vanuit het ziekenhuis en komen we een aantal keer in de eerste week bij je thuis voor de kraambedcontroles. Wij willen dan graag weten hoe het met jou gaat en hoe het met je kindje gaat, hoe de (borst)voeding loopt en hoe jij het ervaart. Ook doen wij, indien nodig, een aantal medische controles bij jou en je baby. Wij praten na over je bevalling, beantwoorden je vragen en geven je de informatie die je nodig hebt. De kraamverzorgende is de eerste week van de kraamtijd dagelijks bij jullie in huis om jou en je gezin te ondersteunen. Zij zal bekijken of alles normaal verloopt, indien dit niet het geval is, dan stelt ze ons op de hoogte. In de eerste week zijn wij als verloskundigen medisch verantwoordelijk. Bij vragen of problemen in de kraamtijd kan je onze dienstdoende verloskundige bellen. Wil je na je bevalling gebruik maken van onze zorg, dan kun je je al tijdens je zwangerschap bij ons aanmelden.

Nacontrole

Zes weken na je bevalling zien wij je graag nog een keer op het spreekuur voor de nacontrole. De nacontrole wordt in principe afgesproken bij de verloskundige die jouw bevalling heeft mogen begeleiden. Tijdens deze controle bespreken wij hoe alles is verlopen, hoe het gaat met jouw herstel en hoe je je voelt als kersverse ouder. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en indien nodig, kunnen wij nog enkele medische controles doen. Met deze nacontrole sluiten wij onze begeleiding af. Je mag zelf via onze assistente een afspraak maken voor de nacontrole.

Meld je hier aan voor je kraambedcontrole
            Aanmelden