Kraamtijd

Tijdens het kraambed komen wij een aantal keer bij je thuis voor controles. Deze visites worden gedaan door onze dienstdoende verloskundige en vinden zonder afspraak plaats. Wij rijden de kraamvisites tussen 9.00-13.00 uur of na 15:00 uur. Tussen 13:00-15:00 uur is het rusttijd voor moeder of kind . Wij laten je weten op welke dag we komen en bellen als het door drukte niet lukt.

Tijdens de kraambedcontrole bespreken we hoe het met jou, jullie en jullie baby gaat. We stemmen af met de kraamverzorgende, doen zo nodig medische controles, praten na over de bevalling, beantwoorden vragen en geven informatie. De kraamverzorgende is de eerste week dagelijks bij jullie thuis om te ondersteunen en houdt ons op de hoogte als er iets niet goed gaat. In deze periode zijn wij medisch verantwoordelijk. Bij vragen of problemen kan je de dienstdoende verloskundige bellen op ons spoednummer.

Meld je aan

Welkom bij verloskundigenpraktijk EVA

Verloskundigenpraktijk EVA is een gezellige, kleinschalige praktijk met jarenlange ervaring in Ede en omgeving. In onze praktijk zijn wij werkzaam met een vast team van verloskundigen en een praktijkassistente. Wij vinden het belangrijk dat jullie ons tijdens de zwangerschap allemaal een paar keer zien op het spreekuur, zodat jullie ons leren kennen en wij jullie. Afhankelijk van het dienstrooster zal één van ons de bevalling mogen begeleiden.

Meld je aan

Zo verloopt jouw kraambed

In de eerste week na de bevalling, komen wij bij jullie thuis langs. We bespreken hoe het gaat, praten na over de bevalling en bespreken de controles die de kraamzorg heeft uitgevoerd. Als je vragen hebt in deze week, mag je ons altijd bellen.

Meer weten

Nacontrole

Zes weken na je bevalling zien wij je graag nog een keer op het spreekuur voor de nacontrole. De nacontrole wordt in principe afgesproken bij de verloskundige die jouw bevalling heeft mogen begeleiden. Tijdens deze controle bespreken wij hoe alles is verlopen, hoe het gaat met jouw herstel en hoe je je voelt als kersverse ouder. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en indien nodig, kunnen wij nog enkele medische controles doen. Met deze nacontrole sluiten wij onze begeleiding af. Je mag zelf via onze assistente een afspraak maken voor de nacontrole.

Meld je aan

Tijdlijn controles

Dit kun je verwachten in de kraamweek.

Meer informatie

Lees hier verder wat jij kunt doen ter voorbereiding op de kraamtijd.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen.

Je kunt je al tijdens je zwangerschap aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk.

Na de bevalling krijgen de verloskundigen een overdracht vanuit het ziekenhuis.

De verloskundige wil weten hoe het met jou en je baby gaat, hoe de (borst)voeding verloopt en hoe jij het ervaart. Ook doen ze zo nodig medische controles.

De kraamverzorgende is dagelijks bij je thuis om jou en je gezin te ondersteunen en bekijkt of alles normaal verloopt, waarbij ze de verloskundigen op de hoogte stelt als er iets niet goed gaat.

Je kunt de dienstdoende verloskundige bellen.

Minder veelgestelde vragenMeer veelgestelde vragen