Kinderwens

KinderwensZwanger worden
Al voordat je zwanger bent, is het goed eventuele aanpassingen in je leefstijl door te voeren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat leefstijl, zowel van de vrouw als van de man, van invloed is op vruchtbaarheid, maar ook op de gezondheid van je baby. Al voor de bevruchting begint deze invloed. De eerste weken van je zwangerschap zijn het belangrijkste in de aanleg en ontwikkeling van een kind. Met een gezonde leefstijl draag je bij aan de gezondheid van je kind en kun je de kans op een zwangerschap vergroten. Mocht het zwanger worden op zich laten wachten, dan kunnen deze adviezen nuttig zijn. Op ons kinderwensspreekuur kunnen we voor jullie in kaart brengen welke aanpassingen voor jullie specifiek aan te raden zijn. Mocht je zwangerschap uitblijven ondanks dat je alle adviezen hebt opgevolgd, neem dan contact op met ons of met je huisarts. Zo nodig kunnen wij je dan doorverwijzen naar de fertiliteitspoli.
Kinderwensspreekuur
Tijdens het kinderwensspreekuur komt een aantal zaken aan bod: jullie leefwijze, eventuele ongezonde gewoonten, jullie eigen gezondheid, de gezondheid van jullie familie, invloeden van buitenaf, eventuele eerdere zwangerschappen, medicijngebruik en je menstruatiecyclus. Verder krijg je voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl. Ook bespreken we, indien jullie dit wensen, de verschillende prenatale onderzoeken die mogelijk zijn tijdens de zwangerschap. Soms is het nodig om naar aanleiding van jullie consult aanvullende informatie op te vragen bij je huisarts of specialist en kan worden geadviseerd bloedonderzoek of genetisch onderzoek in te zetten.
Klik om de folder te openen

Klik hier om de informatie te lezen

Aanmelden
Heb je een kinderwens en wil je een afspraak maken op ons kinderwensspreekuur? Meld je nu aan. Om ons optimaal voor te kunnen bereiden op jullie specifieke situatie vragen we jullie de uitgebreide vragenlijst in te vullen op zwangerwijzer. Na het invullen van de vragenlijst krijg je een overzicht van alle antwoorden die je hebt gegeven. Dit overzicht kun je uitprinten. We verzoeken je de vragenlijst uiterlijk een week voor jullie afspraak naar ons op te sturen. Dit kan per mail naar eva@verloskundigenede.nl of per post naar Verloskundigenpraktijk EVA, Doornlaan 1H, 6717 BN Ede.
Tarief
Het kinderwensconsult kost €61,83. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult waarbij wij deze kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen declareren. Wanneer je eigen zorgverzekeraar deze kosten niet vergoed dan komen de kosten voor dit consult voor je eigen rekening en ontvang je een factuur van ons. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekeraar.
Folder ‘Een goede start begin vóór de zwangerschap’
In de folder ‘Kinderen krijgen? Een goede start begint vóór de zwangerschap’ kun je aanvullende informatie lezen over dit onderwerp.
Ook op de website www.strakszwangerworden.nl kun je meer informatie vinden.
Maak een afspraak op het kinderwensspreekuur

 

Direct inschrijven