Zwangerschap

Zwanger zijn en het krijgen van een kindje is een unieke gebeurtenis. Het zal waarschijnlijk één van de belangrijkste en intenste momenten in je leven zijn. Er gaan grote veranderingen plaatsvinden en iedereen ervaart dat weer anders. Je wil graag goed voorbereid zijn op wat komen gaat. Als verloskundigen zijn wij opgeleid om jou en je partner zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen bij die voorbereiding. Wij dragen zorg voor de medische controles tijdens je zwangerschap, je bevalling en je kraambed. Ons uitgangspunt is dat zwangerschap en geboorte natuurlijke gebeurtenissen zijn, waarbij wij graag verloskundige zorg bieden die aansluit op jouw behoefte en die van je partner. Goede begeleiding, zorg afgestemd op jullie wensen met tijd en aandacht voor jullie.

Meld je aan

Welkom bij verloskundigenpraktijk EVA

Verloskundigenpraktijk EVA is een gezellige, kleinschalige praktijk met jarenlange ervaring in Ede en omgeving. In onze praktijk zijn wij werkzaam met een vast team van verloskundigen en een praktijkassistente. Wij vinden het belangrijk dat jullie ons tijdens de zwangerschap allemaal een paar keer zien op het spreekuur, zodat jullie ons leren kennen en wij jullie. Afhankelijk van het dienstrooster zal één van ons de bevalling mogen begeleiden.

Meld je aan

Zo verloopt jouw zwangerschap

Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel, zowel in je lichaam als in je leven. Elke dag komt de geboorte van je kindje dichterbij, wat gepaard gaat met een scala aan emoties en voorbereidingen. Elke zwangerschap verloopt anders, toch is het goed om te weten wat je ongeveer kan verwachten. Hierom hebben we een tijdlijn opgezet zodat jij beter geïnformeerd bent en wat je in elke fase moet regelen. Zo kun je deze bijzondere periode zo soepel mogelijk laten verlopen. Vergeet niet om ook tijd te nemen voor jezelf en te genieten van de mijlpalen onderweg.

Meer weten

Tijdlijn controles

Hoe ziet het reguliere controleschema eruit?

Meer informatie

Lees hier wat er allemaal komt kijken bij een zwangerschap.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen.

Het volgen van een zwangerschapscursus is niet verplicht, maar kan wel aan te raden zijn. Er zijn vele soorten zwangerschapscursussen. Als je een zwangerschapscursus wilt volgen is het belangrijk dat je iets kiest dat het beste bij jou/jullie past. Wij adviseren je ook je tijdig aan te melden, gemiddeld voor 26 weken zwangerschap.

Een aantal mogelijkheden zijn:

Wil je graag meer informatie over borstvoeding of hierover een voorlichtingsbijeenkomst volgen? Dan is de voorlichtingsbijeenkomst van borstvoedingede of koestermelk wellicht iets voor jullie.

Ook voor aanstaande vaders bestaat er een cursus aanpakken voor Aanstaande Vaders. Deze cursus geeft praktische informatie en tips over de periode die je leven als man ingrijpend zal veranderen: de komst van je kind.

Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering, maar soms kan het zijn dat je bij een aanvullende verzekering wel in aanmerking komt voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of klik hier voor meer informatie.

Minder veelgestelde vragenMeer veelgestelde vragen