Kraamverzorging

Een kraamverzorgende biedt zorg voor moeder en kind in de eerste week na de bevalling en assisteert ons tijdens de bevalling. De eerste week is zij een aantal uren (afhankelijk van de door jullie gewenste zorg) per dag bij jullie in huis. Zij leert jullie hoe je kind te verzorgen en doet een aantal medische controles bij zowel moeder als kind. Ook ondersteunt ze jullie gezin in de huishouding. Een kraamverzorgende is in dienst van een kraamzorgorganisatie, maar werkt onder onze supervisie. Wij, als verloskundigen, zijn in de eerste week medisch verantwoordelijk. Bij vragen of problemen zal de kraamverzorgende contact met ons opnemen.
Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. Hiervoor dien je al vroeg (voor de 16de week van je zwangerschap) kraamzorg aan te vragen. Het minimale aantal uren is 24 uur, te verdelen over acht dagen. De kraamzorg wordt geïndiceerd volgens een landelijk indicatie protocol (LIP). Wij kunnen, wanneer dit nodig is meer uren kraamzorg indiceren. Hierover overleggen wij tijdens de kraamtijd met je kraamverzorgende.

Kraamzorgorganisaties

Jij maakt zelf de keus voor de kraamorganisatie. Wij werken nauw samen met Naviva kraamzorg, Kraamzus, Kraamcentrum, RST, SHG en Betuwe en Gelderse Vallei. De RST en de SHG zijn twee kraamzorgorganisaties die vanuit een christelijke overtuiging zorg bieden tijdens de kraamtijd.
            Aanmelden