Violaure van Prooijen (Verloskundige)

Violaure van Prooijen


Ik ben Violaure van Prooijen. Op de vraag wat wil jij later worden antwoordde ik, van jongs af aan vol overtuiging, verloskundige. Toen ik in 2019 werd toegelaten tot de opleiding Verloskunde in Amsterdam, kon ik wel een gat in de lucht springen. Tijdens de opleiding fascineerde ik mij over de kracht, het aanpassing vermogen en veerkracht van het vrouwelijk lichaam. Sinds 2023 ben ik afgestudeerd en ben ik werkzaam bij EVA Verloskundigenpraktijk en bij andere praktijken in en buiten de regio.

Als verloskundige voel ik mij iedere keer weer vereerd om zo dichtbij te mogen staan bij zwangeren en hun partners. Ik voel mij bevoorrecht jullie te mogen ondersteunen in de zwangerschap en tijdens de bevalling. De kennismaking tussen een kind en ouder(s) is een bijzonder, mooi en intens life event. Elk(e) zwangere en/of koppel ervaart en beleeft een zwangerschap anders. Ik wil daarin er voor jou/jullie zijn, de wensen en behoeftes horen en samen kijken naar passende zorg. Ik zet mij in om de fysiologie tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek zo veel mogelijk te volgen. Om zo jou/jullie kindje de allerbeste start te geven.


Violaure van Prooijen
BIG: 79932965403Wat onze cliënten zeggen

 • We can’t thank EVA enough for the care that was provided. We always felt like you had time for us. We had an unexpected home birth, and felt very safe and calm with EVA in our corner. Also thank you for the professionalism at all times, pregnancy & giving birth is quite a vulnerable and humbling process, and the EVA team made me feel safe and always explained in detail what can be expected. Thanks you so much!!!❤️

  P.

 • Ik heb de zorg bij Eva als zeer prettig ervaren. De persoonlijke benadering vond ik erg fijn. Wij hadden zelf nooit veel vragen of opmerkingen tijdens de afspraken en stonden altijd snel weer buiten. Ik vond het erg prettig dat jullie je daar op aanpasten en ook niet te betuttelend de tijd gingen vullen. Dit voelden jullie goed aan. Ik wil ook graag mijn dank en bewondering uitspreken naar Tineke specifiek. Tijdens mijn zwangerschap (toevallig) vaak bij haar de afspraken gehad. Ik (en mijn man ook) heb bewondering voor de manier waarop zij vragen stelt en dingen bespreekbaar maakt. Erg direct, maar ze kiest voor mijn gevoel met erg veel zorg haar woorden. Sommige onderwerpen zijn hierdoor totaal niet ongemakkelijk en wat gevoelige onderwerpen worden hierdoor op een respectvolle manier bespreekbaar gemaakt. Dank daarvoor!

  I.

 • Ik ben super dankbaar voor de zorg die ik van jullie heb mogen ontvangen. Zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling. Ik kijk er echt heel positief op terug. Jullie hebben allemaal volgens mij zoveel liefde voor dit vak en voor 'de zwangere vrouw', dat voel je gewoon. Heel erg bedankt!

  R.

 • Bij de geboorte van ons tweede kindje hebben we een hele fijne ervaring gehad bij de bevalling met Nathalie en Noortje Simone

 • Jullie zijn een top team en we voelden ons in vertrouwde handen bij jullie. Joyce

 • Ik heb het als heel prettig ervaren dat ik tussentijds vragen kon stellen - telefonisch of per mail, en daarover teruggebeld werd. Soms kan zo’n klein antwoord al voor meer rust zorgen. Het contact voelde daarnaast erg persoonlijk aan. Dank jullie wel!

  Elsemiek

            Aanmelden