Aanscherping maatregelen t.a.v Corona per 01-10-2020

Ede, 1 oktober 2020

Beste cliënten,

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, waarmee we de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk hopen te beperken en voldoende capaciteit van de verloskundige zorg in de regio te behouden, is er vanuit onze beroepsvereniging ook geadviseerd om mondmaskers te gaan gebruiken.

Wij verzoeken jullie om bij ons in de praktijk (en in het gehele gezondheidscentrum) een eigen mondmasker te dragen. Zelf zullen wij ook tijdens de spreekuren gebruik maken van extra beschermingsmateriaal, waaronder een mondmasker.

Verder vragen wij ook weer zoveel mogelijk alleen te komen tijdens de consulten op het spreekuur. Het uitgangspunt is nog steeds om zoveel mogelijk contacten te beperken. Ons verzoek aan jullie is om kritisch, samen met je partner, te bekijken wanneer het voor jou en je partner meerwaarde geeft om samen te komen. Hoe minder mensen op de praktijk komen, hoe kleiner de kans op besmetting voor jou en voor ons als verloskundigen.

Wanneer je het zelf prettiger vindt om de zwangerschapscontroles tussen de 16 weken en 27 weken van je zwangerschap telefonisch te doen, is dat natuurlijk mogelijk. Geef dit dan aan, dan plannen wij die afspraken telefonisch met je in.

Wanneer je een afspraak hebt op het spreekuur blijft het volgende belangrijk:
Bij klachten van koorts, verkoudheid, hoesten of benauwdheid blijf dan thuis, kom niet naar de praktijk voor je afspraak. Neem telefonisch contact op, zodat we in overleg met jou kunnen bespreken wat er nodig is. Dit geldt ook wanneer één van je gezinsleden bovengenoemde klachten heeft. Laat ook testen.

Daarnaast:
• Verzoeken wij je om niet te vroeg, maximaal vijf minuten van te voren, de praktijk binnen te komen. Zo voorkomen we een volle wachtkamer.
• Kom je te laat, dan zullen we een nieuwe afspraak moeten maken. Dit om uitloop en hiermee een te volle wachtkamer te voorkomen.
• Verwacht je extra tijd nodig te hebben voor je afspraak dan is dit uiteraard mogelijk. Wij verzoeken je dan ruim van tevoren met de assistente te bellen om dit in te plannen. Het kan zijn dat er een ander moment gezocht dient te worden of dat er op een ander moment een extra afspraak ingepland wordt.
• Bij binnenkomst op de praktijk graag (ook je partner) handen wassen bij kraantje in toilet in de wachtkamer.
• Houdt rekening met 1,5 meter afstand tot andere mensen in de wachtkamer, dit geldt ook voor je partner in de spreekkamer tot de verloskundige.

Gezien het belang van ieders gezondheid hopen wij op jullie begrip.

Hartelijke groet namens ons allen,
Verloskundigen van verloskundigenpraktijk EVA

            Aanmelden