Update coronamaatregelen juni 2020

Beste cliënten,

Het RIVM advies ten aanzien van de zwangerenzorg blijft zoveel mogelijk alleen te komen tijdens de consulten en geeft de mogelijkheid om de partners aanwezig te laten zijn bij de medische echo’s. Het uitgangspunt is nog steeds om zoveel mogelijk contacten te beperken, met als doel zo min mogelijk belasting van de zorg. Ons verzoek aan jullie is om kritisch, samen met je partner, te bekijken wanneer het voor jou en je partner meerwaarde geeft om samen te komen. Hoe minder mensen op de praktijk komen, hoe kleiner de kans op besmetting voor jou, je partner en voor ons als verloskundigen.
Wanneer je het zelf prettiger vindt om de zwangerschapscontroles tussen de 16 weken en 27 weken van je zwangerschap telefonisch te doen, is dat natuurlijk mogelijk. Geef dit dan aan, dan plannen wij die afspraken telefonisch met je in.

Wanneer je een afspraak hebt op het spreekuur blijft het volgende belangrijk:
Bij klachten van koorts, verkoudheid, hoesten of benauwdheid blijf dan thuis, kom niet naar de praktijk voor je afspraak. Neem telefonisch contact op, zodat we in overleg met jou kunnen bespreken wat er nodig is. Dit geldt ook wanneer één van je gezinsleden bovengenoemde klachten heeft.

Samenvattend:
• Het is weer mogelijk de volledige zwangerschapscontrole op de praktijk te laten plaatsvinden. Wij hanteren het volgende controleschema: Intake en counseling, termijnecho (rond 11 weken) – 16 – 24 – 27 – 30 – 33 – 35 (liggingsecho) – 37 – 38 -39 – 40 en 41 weken. Wanneer je geen 20 weken echo laat uitvoeren, dan kan bij ons rond 20 weken een gewone controle ingepland worden.
• Het is weer mogelijk een afspraak te maken voor het kinderwensspreekuur. Dit kan plaatsvinden op de praktijk.
• Tijdens de bevalling thuis mag er, indien je dit wenst, naast je partner, verloskundige en kraamverzorgster één ander persoon aanwezig zijn tijdens de bevalling. Of dit in het ziekenhuis ook mogelijk is, wordt nog besproken. Hierover volgt nadere berichtgeving zodra dit bekend is.
• In het kraambed komen we in ieder geval één tot twee keer fysiek bij jullie langs. De andere kraamcontroles vinden telefonisch plaats. Wij stemmen met je af, wanneer we bij jullie langskomen.
• De nacontrole 6 weken na de bevalling mag weer fysiek plaatsvinden op de praktijk.
• Bij de 20 weken echo mag je partner weer mee.

Daarnaast:
• Verzoeken wij je om niet te vroeg, maximaal vijf minuten van te voren, de praktijk binnen te komen. Zo voorkomen we een volle wachtkamer.
• Kom je te laat, dan zullen we een nieuwe afspraak moeten maken. Dit om uitloop en hiermee een te volle wachtkamer te voorkomen.
• Verwacht je extra tijd nodig te hebben voor je afspraak dan is dit uiteraard mogelijk. Wij verzoeken je dan ruim van tevoren met de assistente te bellen om dit in te plannen. Het kan zijn dat er een ander moment gezocht dient te worden of dat er op een ander moment een extra afspraak ingepland wordt.
• Bij binnenkomst op de praktijk graag (ook je partner) handen wassen bij kraantje in toilet in de wachtkamer.
• Houdt rekening met 1,5 meter afstand tot andere mensen in de wachtkamer, dit geldt ook voor je partner in de spreekkamer tot de verloskundige.

Wij realiseren ons dat dit als een stapje terug voelt. Gezien het belang van ieders gezondheid hopen wij op jullie begrip.

Hartelijke groet namens ons allen

            Aanmelden